CrossFit Göta 5år

Hej Göta atleter!

Idag firar vi 5 års jubileum som CrossFit Box och företag. Vilken fantastisk resa vi alla tillsammans har gjort till dagens datum. Detta kan bli ett mycket långt inlägg och ni som känner mig vet att jag är sådär bra att hålla kolla på år och datum. I mitt huvud lever jag vecka för vecka och tänker inte så mycket när vi gjorde saker. Men jäklar i mig vad mycket saker vi har gjort tillsammans.

Låt mig ta er med tillbaka till begynnelsen. När Göta bara var ett litet frö groendes i tre killar som förälskade sig i träningsformen CrossFit!

Johan_Stephan-2349

Jag, Chrille och Johan startade Göta. De båda tränade hos mig på Fysiken och jag lärde dem allt jag kunde då om vad Crossfit var. De blev båda så hooked att de ville starta en egen box. Jag hade länge gått i samma tankar men aldrig vågat ta steget ut. Men med tre i båten så kändes allt rätt. Vi satsade och vi har aldrig behövt se tillbaka och ångra vårt beslut.

Allt började med vår första lokal G1 (Göta 1). En fantastisk lokal i ruffiga Lyckholms fabriker. Tidigare konstnärskollektiv, svåartklubb, Hunddagis och allt däremellan. Vi slet som djur för att få iordning allt och med mycket hjälp och långa långa arbetsdagar stod äntligen vår första CRossFit box klar!

Den stoltheten var grym att känna och jag minns fortfarande första prova på passet. Fullsmockat med folk som bara hade hört viskas om den nya stenhårda underground träningsformen CrossFit!

Här är en film från tidig tidigt när vi började!

Det är ni Göta atleter som har gjort allt möjligt för oss.

Att ni gillade det vi gjorde från början och tog med era kompisar på våra galna upptåg gjorde att vi kunde utvecklas och driva Göta vidare.

Medlemmskaran växte under åren och tillslut fick vi möjlighet att öppna en till box till på andra sidan stan.

CrossFit Göta Masthugget skapades. Bygga bygga bygga igen och med hjälp av er medlemmar stod även denna box klar ganska snabbt. Lyxboxen som den i början kallades för standarden var helt klart högre både på väggar och utrustning. Men lika goa medlemmar och lika mycket glädje och kämpatag mellan dessa väggar. Det är the Göta Way! Tuff utmanande träning där du blir coachad av mycket kunniga Coacher och där vi blandar allvar med skratt och där alla ska veta vad du heter feelingen.

Känn på denna filmen så fattar ni vad allt handlar om och varför vi är där vi är idag!

Sen kanske vi fick lite hybris eller något och vi öppnade en tredje box i Torslanda. Denna körde vi ett tag men det funkade inte så vi la ned det projektet.

Istället fick vi den fina möjligheten att flytta G1 och G2 till nya fräscha lokaler på andra sidan gatan. Så sagt och gjort G3 började ta form.

Men stenhårda insatser av er medlemmar igen med betongplattebärning och annat så stod den box som ni idag tränar i på Lyckholms klar. En totalkittad box med utrustning både från Rouge och Eleiko och vi köpte alla leksaker som man kunde tänka sig.

Det var tack vara ert stöd och hängivenhet att följa med oss hela vägen som vi kunde ta detta viktiga steg i vår verksamhet och utöka en tredje gång.

Så nu är vi här två fantastiska boxar på vardera sidan stan. Familjen har växt till ca 450 Atleter som kommer och har kul tillsammans flera gånger i veckan.

Låt oss ta er med på en bildresa så friskar vi upp minnet lite med allt vi har gjort tillsammans so far. Och vi lovar det kommer mera, vi har bara just börjat!

IMG_3030.JPG

Minns ni trappan upp till chillout loftet på G1! Ja där sitter bland annat Dick som numera även är Coach hos oss!

IMG_6448.JPG

En Go bild från G1:an. ni som var där minns den goa lukten och hur färg och bruk rasade ned lite i ansiktet när vi gjorde wallballs! Underbart!

IMG_1984.JPG

Vi tröttnar aldrig på dessa gruppbilder. De fångar verkligen känslan vi känner varje dag vi jobbar. Många Göta Atleter har kommit och gått under åren och många har varit med ända sen börja. Ni är riktiga Göta firebeathers och vi tackar er så jäkla mycket för den glädje ni sprider runt er varje dag!

059.JPG

Känner ni igen några här, minst tre är kvar än idag!

IMG_3633.jpg

Någon som minns att vi hade en helt blå vägg på Masthugget i början?

Detta härliga morgongäng kallar vi the early birds och de flesta började faktiskt sin CrossFit resa med mig redan på Fysiken när jag lekte med konceptet där. Stort tack för ni våga säga upp era medlemskap och testa att köra i våran lådan istället!

under åren har vi alltid varit noga med att göra saker tillsammans även utanför boxens väggar. Lördagshappenings, högtider, resor, ja allt kul man kan hitta på i CRossfittens tecken. Här kommer några bilder från alla våra galenskaper som ni ställt upp på!

IMG_5773.JPG

Vi har woddad runt hela Marsstrand och sprintat uppför branta fästningsbackar och vadat ut i vattnet med polare på ryggen!

IMG_6375.jpg

Varje påsk firar vi Jesus eller påskharen eller färdas till blåkulla på en kvast gjord av stål!

IMG_1842.jpg

De senaste två åren har vi varit i marbella och kört så svetten lackar och en och annan servesa har konsumerats på kvällarna! Att förena nytta med massa nöje är Göta i ett nötskal! iår går resan till Teneriffa!

IMG_7231.jpg

När Göta går på after wod så tar vi lätt över stället.

IMG_7771.jpg

Vi grillar och ser på storbilds TV tillsammans under sommaren. Att dela en god matbit i goda vänners lag i ett fritis för vuxna är ju aldrig fel!

IMG_1657.jpg

Vi har abonnerat en Ö och lekt flugornas herre. Vi har utmanat våra rädslor och tillsammans klarat av mer än vad vi någonsin trott vara möjligt! Det är styrkan i våran Gemenskap.

IMG_8240.jpg

Många är Götabäbisarna som har kommit under åren. Många är paren som har bildats i mellansnacken mellan passen. Helt fantastiskt trevligt säger vi och önskar er all lycka.

IMG_8256.jpg

Att träffa nya vänner i vuxen ålder kan vara tufft, men här på Göta har många nya starka vänskapsband knutits under åren och inget är väl bättre än att kunna skratta och skämta tillsammans med sina kompisar på ett ställe där du kan vara helt dig själv!

IMG_8169 (1).jpg

Även slottsskogen får sig en Göta dos varje år och snart är det dax igen för att stappla ned för den branta bragebacken!

IMG_1494.jpg

GötaPokalen har varit en tradition nästan från början och vi är uppe i version 6.0 nu i år! Grymma insatser i alla klasser och det är alltid en dag full av solsken och CrossFit feeling! Att tävla tillsammans och göra något man inte klarat förut ja det växer man av!

IMG_3501.jpg

Någon som minns att väggen på Masthugget även var naturfärgat ett tag?

Skärmavbild 2017-01-26 kl. 11.50.38.jpg

Halloween firmer vi självklart i storartad stil!

15824014_10154382703282893_158858957_o.jpg

Även varje nyår firas in ordentligt med en fet wod!

IMG_2997.JPG

Hur många Göta atleter kan få plats i ett power rack? På Göta tar vi reda på det!

Vi har gjort väldigt många konstiga men förhoppningsvis kul saker under åren. Minns ni när vi värmde upp med folkdans innan passet?

Eller skönsång innan nationaldagspasset där ni även fick springa med fanan fint vajande!  Ja många är tokerierna som ni har fått utstå men det är just det som gör Göta till Göta och visst har vi blivit äldre men vi slutar aldrig leka för det!

Denna resa hade aldrig varit möjlig utan er medlemmar MEN det finns de personer som är ännu viktigare för vår framgångssaga. Det är alla våra fantastiska Coacher! Under åren har en del kommit och gått men järngänget har bestått. Deras arbete varje dag med att coacha och bry sig om och investera sin tid och fritid i våra boxar är helt ovärderligt och vi tackar hela teamet för arbetet de lägger ned. Utan er hade inte Göta varit där det är idag! STORT TACK TEAMET!

IMG_1513.jpg

Inte riktigt fulltaligt då Jessica, Lucas och Dick är med i teamet också.

Så för att sammanfatta Götas 5 år så kan vi från vår sida bara buga oss och säga STORT TACK till er alla. Ni fantastiska medlemmar som tror på oss och som kommer och tränar varje dag och har kul tillsammans det är det som gör allt möjligt!

Ni gör att vi kommer till jobbet varje dag med ett leende på läpparna och en drivkraft att sträva efter att bli ännu bättre. TACK igen!

IMG_3815.JPG

IMG_8424.jpgIMG_6002.JPGIMG_8379.jpg

Tack för dessa 5 åren nu ser vi fram mot minst 5 år till! 

Vänliga hälsningar eder Headcoach Marcus och hela team Göta!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: